Снимка: Мария Захарова, фейсбукРусия обяви, че би било грешка да се

...
Снимка: Мария Захарова, фейсбукРусия обяви, че би било грешка да се
Коментари Харесай

Русия: Няма мир в Близкия изток без разрешаване на палестинския проблем

Снимка: Мария Захарова, фейсбук

Русия разгласи, че би било  " неточност " да се счита, че дълготраен мир в Близкия изток може да бъде обезпечен без разрешаване на израелско-палестинския спор , осведоми " Франс прес ".

Изявлението на съветското външно министерство беше направено, откакто Израел възстановява връзките си с дългогодишните врагове Бахрейн и Обединените арабски емирства в Белия дом във вторник, написа

Русия съобщи, че отбелязала " прогрес " в нормализирането на връзките сред Израел и няколко арабски страни, само че акцентира, че " палестинският проблем остава изострен ".

" Би било неточност да се счита, че без намирането на решение за това, ще бъде допустимо да се обезпечи трайна стабилизация в Близкия изток ", разясниха от съветското външно ведомство.

Москва прикани районните и световните играчи да " засилят координираните старания " за разрешаване на казуса .

" Русия е подготвена за такава взаимна работа ", в това число в границите на дипломатическия квартет на договарящите за мир в Близкия изток и в тясна съгласуваност с Арабската лига, допълниха от съветското външно министерство.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посочи, че сходни съглашения с посредничеството на Съединени американски щати са близо сред еврейската страна и няколко други страни, в това число Саудитска Арабия.

Бахрейн и ОАЕ са първите арабски страни, открили връзки с Израел от Египет през 1979 година и Йордания през 1994 година

Палестинският водач Махмуд Абас съобщи във вторник, че единствено изтеглянето на Израел от окупираните територии би могло да способства мир в Близкия изток.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР